Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Wiesengrünök és Vizerek/ Benjámin

2020.05.06

Vera újra kinyitotta a Kuckót az üzlet újra beindult. A „társaság „tudomásul vette, hogy visszatértek és újra megjelent néhány ikon iránt érdeklődő. Az élet olyan lett, mint régen és mégsem. A Samu bácsi kezében lévők észrevették, hogy az öreg mintha egyre kíváncsibb lenne, érdekelni kezdték a másokról szóló pletykák híresztelések.

A villában is újra indult az élet Alex legnagyobb örömére. Belőle közben apa lett mert amig nem voltak itthon levitték két hétre a telepre és ennek eredményeképpen négy gyönyörű kiskutya született. Aljosa felhozta az egyik kicsit megmutatni Vera azonnal beleszeretett igy ott tartották Verának is lett kutyája hím volt és Dixnek hívták. Alex folyamatosan tanította a rendre a kis jövevényt.

Zoli folytatta az iskolát, de megbeszélték, hogy a következő évben már Cipruson fogja folytatni. Vizer továbbra is járkált a fogadásokra és lelkesen gyűjtötte a híreket.

Szása főzni még mindig szeretett egy nagyon jól sikerült különleges vacsora után a teraszon ültek amikor megkérdezte Verát:

Mond csak hozzám jönnél feleségül?

Már nálad vagyok. -válaszolt nevetve Vera

Igen tudom, de rendesen hozzám jönnél?

Igen! - mondta Vera halkan mert észrevette Szása komolyan beszél.

Rendben. Köszönöm, de megmondom én kis csendes esküvőre gondoltam

Ahogy én is olyanban reménykedtem. -mondta mosolyogva Vera és megcsókolta

Ennek megfelelően két hónap múlva csendesen egybekeltek, nem okozott semmi különös változást az ismerőseik nagyrésze úgyis azt hitte, hogy házasok.

A következő héten Vizer Vera segítségével összerakta és felfrissítette a kartoték rendszerét Körülbelül hatszáz embert tartalmazott a rendszer. A kis vasszekrényekben tartott kartonokon csak egy szám volt, ami egy dossziéra mutatott abban volt az ügynök tényleges adatlapja és egy újabb szám. Az új szám az ügynök jelentéseit tartalmazó anyagra mutatott abban megvoltak az elsőtől az utolsóig. Az összes anyag egy szobányi helyet igényelt ez a villa pincéjében lett még régen kialakítva.Ezt mind átadták Istvánnak

Vizer rendszere egyszerű volt, de csak neki. A számok mellett például kis japán írásjelek voltak, mikor Vera megkérdezte mit jelentenek meglepődött mikor hallotta, hogy állatokat. Az elefánt jelzésű emberek például a ritkán használt fontos beosztású emberek voltak. A patkány jelűek, akik információt szolgáltattak más emberekről, és igy tovább a teljes jelölő rendszert igazán csak Szása és mostantól István ismerte. A munka elindítása után nagy szerepe lett a Bond Securitynak is.

 Sós volt, aki elkezdett mozgolódni és a régi embereket újra bekapcsolni a hálózatba némelyek félreértették az ajánlatot. Úgy gondolták visszautasítható, meg amúgy is annyi víz lefolyt már mindenféle folyón azóta, hogy ki emlékszik arra mit is irt ő alá valahol valamikor.

Az emlékeztető ember Krecsmár volt Kelemen maga se hitte, de a volt százados utolérhetetlen volt a feladatban. Néha megfigyelték, vagyis inkább biztosították igy látták hallották ahogy nagypofájú nagyhatalmú emberek próbálják megfélemlíteni a jelentéktelen külsejű Krecsmárt majd néhány átadott papírlap után ülve bokázva próbálnak a kegyeibe férkőzni.

 Mindenki beállt a sorba ki félelemből, ki pénzéhségből a legkevesebben meggyőződésből. Természetesen ez munkájukon is meglátszott. Látható volt, hogy a hálózat frissítésre szorul.

Sós a kapott utasításoknak megfelelően elkezdett pártokat támogatni elég komoly összegekkel. Egy pártnál a pénz soha nem elég és nem nagyon finnyásak az eredetet illetően.

Gondolta nem árthat egy találkozás Dezsővel az örök mindentudóval fel is hívta:

Szervusz Dezsőkém nem zavarlak?

Te soha István bátyám mit tehetek érted?

Tulajdonképpen mint mindig semmit, de találkozhatnánk, ha lenne rám időd

Bármikor István bátyám állok rendelkezésedre

 Ne túlozz Dezsőke elég, ha találkozol velem, mondjuk holnapután a Jókai utcában kettőkor kapsz ebédet

Ne szégyeníts meg István bátyám ott leszek természetesen

Másnap mindketten pontosak voltak.

Üdvözöllek Dezsőkém rég láttalak

Szervusz István bátyám nem mondod, hogy hiányoztam

Ott még talán nem tartunk, de inkább válasz valamit és együnk

Mindketten rendeltek és elkezdtek enni

 István bátyám meglett a támogatás Tokajban?

Meg természetesen és nem csalódtunk a barátaidban

Akkor mit szeretnél István bátyám? Tudnod kell a főnök nem hálás természet ő csak a hasznosságot értékeli, hasznosak voltatok, de ti is jól jártatok ennyi.

Nem lettél te egy kicsit nagyképű?

Úgy látod István bátyám?

Talán nem is tudom

Tudod ahogy az ember forgolódik erre arra hall egy és mást például hallottam piszkos sokat kaszáltál az autópálya mellett

 És ebből milyen következtetést vontál le?

Semmi különöset csak egy kicsit utánanézettem a cégeknek, akik benne voltak

Utánanézettél aztán hogyan?

Vannak forrásaim

Szóval vannak forrásaid és mire jutottak?

Hogy az egész ügyletet off shore cégek bonyolították

És kik a cégek tulajdonosai

Hát részben te István bátyám

És ezt kik mondták?

Az nem érdekes, miért nem igaz?

Természetesen nem, de nagyon nem szeretem ezt az utánanézettem dumát Dezsőkém most figyelmeztetlek téged meg az utánanézőket, hogy engem felejtsenek el! Minden, amit csinálok törvényes rendesen adóznak a cégek és minden törvényt betartanak. Értjük egymást? Gondolj Bognárra ő is utánam nézett.

De István bátyám nem akartalak megsérteni. -hebegett Dezső

Nem is tudsz!

Dezső még kért egy kávét, vén buzi gondolta és dühös volt magára ezt csúnyán elrontotta ezért nem fogják megdicsérni. Lajos konkrétan azt kérte fingassa meg egy kicsit, azért, hogy ijedtében támogassa őket egy nagyobb összeggel, hát ez most nem jött össze.

Sós is dühös volt kis fasz gondolta,” utána nézettem „tulajdonképpen ettől kapta fel a vizet és kár volt, igazság szerint támogatni akarta őket, de úgy látszik elrontotta.

Az utóbbi időben gyakran volt türelmetlen tulajdonképpen idegesítette az őt körülvevő világ. Maga sem értette miért az üzlet jól ment már minden helyre megtalálta a megfelelő embert, csak ellenőrizni kellett a dolgokat. A gyerekek Angliában tanultak egyre kevesebbet voltak itthon, viszont a felesége Olga egyre gyakrabban utazott haza Oroszországba a rokonaihoz, nem is titkolta rosszul érezte magát Magyarországon. Sokat volt egyedül és ez még jobban zavarta, most, amikor tényleg megvolt mindene, sőt még annál is több nem tud neki örülni. Az apja két éve halt meg azóta talán minden még rosszabb. Beszélni akart valakivel Szását hívta:

Szervusz nem zavarlak?

Természetesen nem te soha nem zavarsz

Meg szeretnélek hívni titeket egy hosszú hétvégére a birtokra

Szása bár nem igazán volt kedve a dologhoz, de érezte itt most nem kéne nemet mondani természetesen megyünk örömmel csak a két kutyával mert Zoli az apjánál lesz.

Akkor pénteken várlak titeket

Ott leszünk még ebéd előtt, gondolom lesz ebéd?

Lesz minden

Rendben

Ott is voltak. Ezen a hétvégén csak hárman voltak a birtokon, Szása és Vera már előtte megbeszélték, hogy valami nagy gondja lehet Istvánnak, ha csak őket hívta meg. Ez a fogadtatáson nem látszott a nagy asztal meg volt terítve István különböző finomságokkal készült a vendégekre.

Gyertek be foglaljatok helyet! -mutatott az asztalra István nyugodtan dobjatok le mindent most ebben a házban leszünk ti fent én lent van vagy hat szoba hárman csak elférünk, tette hozzá nevetve

Akkor a megérkezésre vett elő egy vodkát a jegesvödörből

A megérkezésre mondták és ittak

Elmondom a kínálatot meg a programot, ami természetesen mindkettő rugalmas a vendégek óhaja szerint

Csak csináld mert én már éhes vagyok

Az jó ahogy látjátok a hideg előétel egy kis sült hízott kacsa máj, amit kacsa leves majd egybesült kacsa követ, ha valaki nem szeretné akkor a B menü

Szeretjük mondták szinte egyszerre

Akkor jó étvágyat lássatok hozzá

Már a kacsánál tartottak mikor Istvánnak eszébe jutott a program reggel korán végre kimegyek horgászni ott megtaláltok aztán meglátjuk mit csinálunk.

Mikor befejezték az ebédet gondolták lesétálják legalább a kutyák is futnak egy kicsit

Mit gondolsz a kutyáid emlékeznek még Alexra?

Mindjárt kiderül elmegyek értük

Mikor megjelent a két hatalmas juhászkutyával látták, hogy igen a kutyák ugyan fegyelmezetten ültek a gazdáik mellett, de a szemük csillogott és barátságos kis nyüszítéseket hallattak. Hátra mentek velük a tisztásra, ahol boldogan egymást hajszolva rohangáltak

KI vigyázz rájuk mikor Pesten vagy? - kérdezte Vera

Van itt egy fiatal család a major mellett építettem néhány házat ott laknak ők takarítanak itt etetik futtatják a kutyákat meg minden mást rendben tartanak többek közt a tavat is.

Jó itt a közbiztonság? - kérdezte Szása

Egyszóval válaszolva jó, részletesebben én vagyok erre a legnagyobb munkaadó a munka többet ér, mint az esetleges zsákmány. Erre idegen nem jár vagy ha igen megkérdezik mit keres erre?

A faluban van Polgárőrség van kocsijuk azt is én vettem nekik. Szóval rend van, mint Zoli bátyáméknál tette hozzá nevetve.

A kutyák közben kimerülve visszajöttek és lefeküdtek a gazdáik lábához, vissza kellett menniük megitatni őket.

Este már nem tudtak igazán enni csak csipegették a maradékokat, aztán kiültek a teraszra. Most jön a meglepetés, amit külön miattad szereztem be mondta István és kihúzott a teraszra egy kiskocsit, amin egy humidor volt tele jobbnál jobb szivarokkal, meg néhány üveg különféle örmény konyak.

Wow ez igen István te akarsz valamit, de én már nős vagyok. -mondta nevetve Szása

Elnézést de hülye, vagy csak kedveskedni akartam, mert tudtam szereted és legújabban már én is megrontottál. -nevetett ő is

Jól van ki vele mi bajod? - kérdezte Szása beszéltük Verával, hogy nagy baj lehet, ha csak minket hívtál, most meg ez a kényeztetés szóval mi van?

Ha ilyen egyszerű lenne, hogy van valami bajom akkor nem lennétek itt megoldanám és kész. Nagyon hülyén fog hangzani talán az a bajom, hogy minden rendben van, és mégsem érzem magam jól. -mondta István aztán komótosan rágyújtott

Kapiskálom mi bajod, de azért fejtsd ki jobban. – mondta Szása

Megpróbálom! Már az is groteszk, hogy itt ül a kis Sós a valamikori panelproli a saját birtokán a saját horgásztava mellett szivarozik konyakot iszik és azt próbálja elmondani mi baja.

Mert kívülről nézve semmi megvan mindenem még több is mint kéne. De Szása én nem ezt képzeltem el fiatal koromban én nem akartam kapitalista lenni, és talán most sem akarok csak nem tehetek mást. Sodródóm ebben a szennyes mocsárban és már lassan koszosnak érzem magam. Értesz engem?

  • Csodálkozni fogsz, de igen.

Azért értelek mert hasonlóak vagyunk azért is választottalak annak idején téged magam mellé. Apáink kommunisták voltak, akik egész életüket alárendelték annak a rendszernek elnézték a hibáit mert látták az erényeit, mi mind a ketten ebben a hitben nevelkedtünk és én még mindig ebben hiszek ma is. Igen most kapitalizmus van annak is a legrosszabb fajtája a rabló kapitalizmus és mi ebben élünk és együtt üvöltünk a farkasokkal mert nem tehetünk mást. Erre innom kell. – mondta Szása és töltött magának egy nagy adag konyakot Dvin mondta isteni ezt még nem rontották el.

És nincs más megoldás, mint együtt üvölteni?

Dehogy nincs és te például azt is csinálod is, segítettél Zoli bátyádnak Szabolcsban itt a helyieknek munkát adsz vagy száz embernek, akiket becsülettel megfizetsz, és ez ma nem általános. Mindegy honnan jön a pénz a lényeg, hogy jól használjuk fel.

Ez igaz

Egyszer még Moszkvában mikor már minden kezdett széthullani Krjucskovval beszélgettem akkor azt mondta:

A nagy ideákhoz türelem és sok idő kell a kommunizmus egy nagyon nagy dolog hetven évig próbáltuk valahogy megközelíteni, de tévelyegtünk és nem sikerült, most jön néhány év vagy évtized másik rendszer aztán talán majd megint előveszi valaki és újra neki fut.

Gondolj bele a kereszténység ezer évi küzdelem után szilárdult meg. Leninék azt hitték át lehet ugrani korszakokat és lehet feudalizmusból szocializmust, kommunizmust csinálni. Úgy tűnik nem lehet .Nem ment még erővel sem, de csak hetven évük volt a próbálkozásra abból is tíz évig háború volt.

Szása ez mind szép meg érdekes meg minden, de ez csak filozófia, konkrétan mit tegyek, hogy jobban érezzem magam?

Röviden István, azt, amit eddig dolgozzál és hidd el úgy is jót teszel! – nevetett Szása

És hosszabban mit javasolsz?

Akkor megint filozofálni fogok. István neked feladatot és lehetőséget adott a sors a feladatot most nem részletezném. A lehetőség, hogy tehetsz valamit és kicsit talán jobbá teheted néhány ember sorsát. Közben végzed az a feladatot, küldetést amire felesküdtél sok évvel ezelőtt.

Mert jegyezd meg akinél a pénz annál a hatalom. Nekünk most van pénzünk és van hatalmunk is a kérdés hogyan mire használjuk. Meggyőződésem, hogy jobban és jobbra, mint sokan ebben az országban.

Ezek nagy dolgok még ha nem is tűnnek annak, van két fiad taníttasd ki őket aztán jöjjenek haza Magyarországra folytassák, amit apjuk elkezdett, ha ezt eléred már sokat tettél , ahogy már mondtam a gazdagságot is lehet jól használni, ne felejtsd el.

De Szása én tulajdonképpen elárulom ezt az országot, vagy nem?

Ha nem ismernélek most azt mondanám részeg vagy, mit árulsz te el? Ártasz valamivel az országnak? Ennek az országnak mindig tartozni kell valamelyik nagyobb országhoz vagy országcsoporthoz ez geopolitikai tény.

Itt vannak a németek ezerszer akkora anyagi erővel, mint mi. Szerinted szívjóságból? Mi is részt kérünk, vagy inkább veszünk el a koncból.

Ugyanígy vannak a szlovákok csehek, meg még sokan persze most mindenki a nyerteshez akar tartozni a kapitalistákhoz, de biztos, hogy ez a jó irány?

 Az Oroszországhoz való tartozás is egy lehetőség és ott még van működő kommunista párt igaz csak 16 % szavazott rá, de az négymillió embert jelent. Ha valahol szerintem egyszer újraéled a szocialista vagy kommunista gondolat, az szerintem ott lesz.

 Én még ma is hiszek ebben az ideában mármint a baloldaliságban és azt hiszem te is, ezért úgy gondolom nem árulsz te el semmit. Viszont pontosan tudod, hogy a honfitársaid mindent, de mindent eladnak elárulnak pénzért.

Lehet, hogy igazad van és túlgondolkozom a helyzetet.

Lehet bár a gondolkodástól még nem lett baja senkinek. De most már ideje pihenni holnap folytassuk rendben?

Jó rendben fent mindent megtaláltok a kutyák itt lesznek lent, reggel én már korán a parton leszek ott megtaláltok. Jó éjszakát

Jó éjszakát mondták Szásáék és felmentek a szobájukba.

 Szása reggel korán ébredt csendben felkelt és gondolta elviszi a kutyákat sétálni. Vera nyugodtan aludt vonásai kisimultak észvesztően szép volt igy álmában is.  Lement a földszintre, de a kutyákat nem látta sehol. Úgy látszik István még korábban kelt gondolta. Kiment a teraszra látta a tóparton üldögélő Istvánt és vagy száz méterre tőle a nyugodtan fekvő négy kutyát. Lesétált a partra

Jó reggelt te még korábban keltél, mint én

Miért mennyi az idő?

Olyan hat óra körül van

Akkor már egy órája itt vagyunk

A kutyák miért vannak olyan messze?

Mert tudják a rendet, ha belemennek a vízbe utána megrázzák magukat és akkor csurom víz leszel aztán meg büdösek is lesznek amig száradnak, ezért megtanulták, hogy messziről figyeljenek, odamehetsz ma még nem mentek bele a vízbe mert hűvös van 

Odasétált a kutyákhoz, akik örömmel körbe ugrálták nyalogatták, de nem mentek el a helyükről. Megsimogatta az összeset aztán visszament Istvánhoz

Fogtál már valamit?

Egy pontyot emelte fel a szákot István nem túl nagy olyan két kilós

Még életemben nem fogtam halat

Most megpróbálhatod

Bedobjak neked egy botot?

Igen próbáljuk meg

István elővett a háta mögül egy botot és felcsalizta , közben mutogatta Szásának mi micsoda és miért van aztán bedobta .lerakta a bottartóra ráakasztotta a kapásjelzőt azt figyeld mondta  és leült.

Kösz!. -mondta Szása és ő is leült az egyik oda készített székre és elkezdte figyelni a kis gömböt.

Közben István fogott mégy egy halat. Szása érdeklődéssel figyelte ahogy küzdd a hallal, aki nem nagyon akart a partra kerülni, de győzött az erő meg az ügyesség István csak partra vezette a halat.

Azt hittem ez egyszerűbb. -mondta Szása

Mindenki küzdd az életéért még a hal is. –

De gyorsan rántsd be a botodat mert kapásod van

És valóban a kis gömb fent ugrált Szása felvette a botot és megrántotta, megpróbálta tekerni az orsót, de érezte a hal erejét, kétségbeesetten nézett István felé

Segítsek?

Azt hiszem kéne mert ez nem nagyon akar kijönni

István átvette a botot és hagyta egy kicsit menni a halat, aki ment is csak úgy pörgette az orsót,

Ez nem ponty az biztos

Hát akkor mi?

Tudom én talán harcsa vagy talán amuri tok rakattam néhányat a tóba tavaly, mondta István miközben küzdött a hallal, csatáztak vagy negyedórát aztán a hal feladta szinte megadta magát hagyta, hogy István partra húzza

Nézd meg milyen szép halat fogtál mutatta Szásának amuri tok

Szépnek éppen nem mondanám olyan krokodil feje van és te fogtad nem én

De te akasztottad meg, na mindegy ezt visszaengedjük

Miért?

Mert szép, de még kicsi fiatal

Ez kicsi legalább két kiló

Igaz de akkor kell kifogni amikor tíz kiló lesz és hat-nyolc éves

Te tudod

Ebben igazad van, tudod, hogy ez a hal adja a kaviárt

Hallottam már róla, de soha nem láttam élve füstölve ettem is úgy jó de azt te is tudod

Ó, igen én is ettem annak idején Moszkvába és nem is volt olcsó

Ami jó az vagy drága vagy egészségtelen. -mondta nevetve Szása

Na jó elég volt menjünk csináljunk reggelit

Visszamentek a házba a kutyák fegyelmezetten követték őket. István a két kaukázusit hátra vitte a két dobermann elfeküdt a teraszon.

Tudsz kávét főzni?

Azt hiszem igen

 Akkor főzzél én addig megpucolom a halakat

Mire kész lett a kávé István megpucolta a halakat.

Vera milyen sokáig alszik. -  talán kipihen valamit mondta mosolyogva István

Hülye

Hiányoztam már itt vagyok. – jött le a lépcsőn Vera

Ugye nem hallottad, amit az előbb mondtam? – kérdezte István zavartan

Miért mit mondtál?

Semmit nem érdekes, mit kértek reggelire?

Lehet kérni rántottát? - kérdezte Vera

Már hogyne lehetne sonkával szalonnával?

Mindennel

Kérek én is mondta csodálkozva Vera kívánságán Szása

Előtte egy jó kis házi szilva?

Én passzolom. - mondta Vera

Én meg kontrázom nekem jöhet. -mondta Szása

Reggeli után István mondta, hogy mindjárt itt a homokfutó és mehetnek megnézni a majort

Én kihagynám mondta Vera inkább itt maradnék pihenek vigyázok a kutyákra

Ahogy gondolod. -mondta kicsit csodálkozva Szása

Megjött a homokfutó a két szép lóval egy fiatalember hajtotta. Tisztelettel üdvözölte őket aztán csak annyit kérdezett a majorságba? István csak bólintott és már indultak is. Amig mentek István mutogatta a tájat

Erre már a Maxagro  megvett mindent, amit lehetett főleg erdőt meg legelőt, képzeld utálok vadászni de itt is van egy vadásztársaság, ami a cégé. Gondolkoztam azon, amit tegnap mondtál, lehet, hogy ez a mi utunk talán igy is lehet, hiszen csak errefelé több mint hetven család dolgozik nekünk, akiket rendesen fizetek bejelentem őket és nyugdíjuk is lesz.

Na látod mondta Szása aludtál a dologra egyet és már jobban is vagy

Beszélni kellett róla, de rajtad kívül nincs kivel

Én itt vagyok és tudod engem mindig megtalálsz. – nevetett Szása

Te mi van Verával? – kérdezte István

Mi lenne?

Te nem vetted észre? Tegnap nem ivott egy kortyot sem de kettő helyet evett gyanús vagy

Ne marháskodjál már az ő korában?

Ezt azért neki ne mond. -mondta nevetve István

Közben megérkeztek a majorság már szinte egy kis falu volt a régi telep mellett állt vagy hat új ház, és látszottak a távolabb lévő új gazdasági épületek.

Nagyot mentünk mutatott körül István ameddig látsz és azon túl is minden a miénk, van vagy 200 sertés 100 üsző tehenek bikák meg egy csomó birka

Közben előkerült egy régi ismerős Mihály ő vezette még most is a majorságot, aminek már neve is volt Sós majornak hívták.

Jöjjenek beljebb István, készítettünk egy kis harapnivalót

Az iroda épület tornácán volt terítve Szásának főleg a kenyér ízlett, de nagyon.

Minden rendben Mihály bátyám? 

Minden sosincs rendben elloptak vagy három birkát, és állatorvost is kellett hívni a borjakhoz, de Istennek hála csak ijedtség volt nem járvány

Akkor azért mondhatjuk, hogy majdnem minden rendben

Azt igen mosolygott az ember, kinyitottunk egy kis hordó ötéves szilvát megkóstolják?

Meg hát akár többször is nevetett István és ha jó viszünk belőle

Készítem mondta Mihály

A pálinka mondani sem kell jó volt mit jó nagyon jó volt. Még Szása is repetázott belőle aztán még haraptak egy falatot és készülődtek   visszafelé 

Fenn van minden a kocsin ahogy kérte István úr!

Köszönöm Mihály bátyám és tudja, ha bármi komoly gond van hívjanak

Úgy lesz István úr, na viszontlátásra menjenek Isten áldja magukat

Na ez a nehéz Szása ezt nehéz megszokni

Mit?

Ezt az István urazást

Ez a nyelvetek miatt van oroszul ez sokkal egyszerűbb lenne azt mondaná az öreg „tak i bugyet István Istvánovics ,i vszjo „

A megszólításokkal vagytok ti bajban, az apai névvel való megszólításban benne van a tisztelet s nem kell az urazás. Itt ez a mindenki tegez mindenkit csak zavart okoz.

 Lehet

Azt hiszem elrontottam valamit a múlt héten

Mit?

István elmesélte a beszélgetést Dezsővel

Ezt helyre lehet még hozni mert a pénz kell a ficsúroknak hidd el, viszont beszélj Kelemennel be kell szervezni igy vagy úgy néhány embert az NBH. - tól is.

Meglesz már én is gondoltam rá

Na látod

Közben visszaértek. Vera édesdeden aludt a teraszon a kutyák vigyáztak rá. Amikor közelebb értek felriadt

Jézus elaludtam

Ne izgulj Alexék vigyáztak rád. – mondta Szása nevetve

Hoztunk tejes bárányt azt sütöm ebédre, na meg egy kis halat is ha már fogtam

Az jól hangzik mindjárt megyek segíteni

Csak pihenjél megvagyok gyorsan egyedül is. -mondta István és eltűnt a csomagokkal

Mi van veled? Ült le mellé Szása olyan csöndes vagy meg sokat alszol ugye nincs semmi bajod?

Azt hiszem ezt nem bajnak hívják. - mondta Vera mosolyogva

Mit?

Terhes vagyok te nagyon okos

MI vagy? - ugrott fel Szása

Terhes három hónapos gyerekünk lesz, most már érted?

De hogy azt hittem, hogy ebben a korban

Ezt most hagyd abba! Melyik korban én még csak 47 éves vagyok, vagy magadra gondoltál igen te majdnem 70 de azért, mint látjuk még nemzőképes vagy kételkedsz valamiben?

Nem csak nem jutok szóhoz, hadd csókoljalak meg de azonnal

Hihetetlen még nem is tudom felfogni kisbabánk lesz, te mit szeretnél fiút vagy lányt?

Én egy egészséges gyereket szeretnék

Én is természetesen!  István. - ordította el magát Szása

MI van tűz van? -mit ordítasz

Képzeld gyerekünk lesz

Én mondtam már délelőtt. -nevetett István. Gratulálok erre inni kell

Mi az, hogy inni vedelni István vedelni fogunk. -hangoskodott Szása

Innen kezdve másfél napot csak ünnepeltek ettek ittak még énekeltek is bár az felejthető volt. Vasárnap este jött Aljosa és visszavitte őket a városba. Szása lassan mindenkivel, aki érdemes volt rá közölte a jó hírt.