Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Wiesengrünök és Vizerek /96-98

2020.05.06

1996

 Sós betöltötte az ötven évet. Szinte maga sem vette észre, de megváltozott, öregedett ahogy az természetes felszedett néhány kilót és kopaszodni kezdett. De még a viselkedése is megváltozott határozottabb lett már tényleg főnök volt. Ugyanakkor megmaradt annak a végtelenül becsületes embernek, akivel Szása Vizer tíz évvel ezelőtt elkezdett meggazdagodni.

Ma már egyike az országban a leggazdagabbaknak, de ezt csak igen kevés ember tudta. 1996 tavaszán Istvánt megkereste egy férfi Kisvárdáról a Gyuri ügyvéd ajánlásával, és felajánlotta neki, hogy legyen a körzet országgyűlési képviselője mert a jelenlegi meghalt így új választást fognak kiírni. Az elhunyt képviselő MSZP támogatással jutott a Parlamentbe neki is ezt ajánlották. Most MSZP kormány volt de nem sok változást hoztak, bár az orosz ellenes hangok gyengültek.

Vizer Cipruson volt így telefonon beszéltek:

Látod István mondtam én, hogy nem kidobott pénz, amit ott fektetünk be

Akkor vállaljam el?

Azt nem mondtam Neked ez nem lenne jó túl szem előtt lennél, mindenféle vizsgálatok meg minden, nem javaslom, de Szabó Zoli bátyánkat ajánlanám helyetted nagyon is odavaló ember és a mi emberünk, legalábbis azt hiszem

Az efelől ne legyen kétséged akkor belőle csináljunk képviselőt?

Igen

Rendben egyébként, hogy vagy mikor jársz errefelé?

Igazad van már kéne, csak most itt j túl jól érzem magam, de majd odamegyek nemsokára addig is sok sikert. Intézkedj ahogy szoktál.

Jól van vigyázz magadra.

Így aztán Sós támogatása mellett Szabó Zoltán polgármester volt TSZ elnök országgyűlési képviselő lett MSZP színekben.

 Végül is ezt akarták közel akartak lenni a tűzhöz, most ott voltak. Szabó elég sokat volt Pesten így gyakran találkoztak. Az öreg sokat panaszkodott, hogy milyen emberek a képviselők. Még a saját pártjabeliek, sőt a saját környékéről valók is csak a saját hasznukat keresik. Igaz mondta a választói se jobbak, ha megkeresik valamivel az mindig valami magánérdek, amit a befolyása segítségével akarnak elérni, nem ritkán pénzt részesedést kínálva érte.

István vigasztalta, hogy a becsületes embernek sehol sem könnyű és ha ott van legalább figyelni tudja az eseményeket. Közben minden információt megjegyzett, amit az öreg mondott neki. Vizernek gyűjtögette őket, aki hiába volt már nyugdíjban már csak szinte hobbiként mindenkiről mindent feljegyzett.

 Ki merre és mit akar csinálni ezt néha nem rossz előre tudni. István biztatta az öreget, hogy alakítson ki jó kapcsolatokat még az ellenzékkel is ki tudja lehet abból még kormánypárt is mondta neki.

Talán ennek köszönhetően került sor a vadászatra ahová Szabó, mint képviselő és mint vadásztársasági elnök elég sok embert meghívott. István is természetesen ott volt a vendégek között.

A vadászházban szép lassan emelkedett a hangulat. A nem rég felújított ház alsó szintje egybe nyitható volt itt pihente ki a hajtás fáradalmait a társaság olyan harmincan lehettek. Kevés fiatal inkább középkorúak. Már ránézésre meg lehetett különböztetni a helyieket és a vendégeket azokon úgy állt a vadász ruha Isten bocsássa meg, mint tehénen a gatya hiába volt sokkal újabb és drágább, mint a helyiek szedett - vedett félig katonai cuccokból álló ruházata.

Szabó Zoltán volt a házigazda a Barátság Tsz valamikori elnöke jelenleg Nyirlapos polgármestere a Nyírség Szíve vadásztársaság elnöke és a körzet ország gyűlési képviselője.

Vigyázó tekintettel figyelte a társaságot, ahol kellett kicsit vidámított a hangulaton fél szemmel irányította a felszolgáló lányokat, akiket nem kis pénzért hozatott Pestről. Igaz állítólag másra is készek voltak.

Te Zoltán ki az a fazon, akivel Dezső annyira beszélget?

Szabó ránézett a kérdezőre régen azt mondta volna neki, hogy idefigyelj kölyök sokat kell neked még ahhoz igyekezned, hogy le Zoltánozzál l engem, de a kérdező nyikhaj vendég volt ráadásul képviselő úr, kolléga ezért aztán így válaszolt:

Tudod képviselő úr ez egy jó kérdés mert egyrészt természetesen tudom ő a Sós István hangsúlyozom István mert nem szereti, ha becézik. Tulajdonképpen majdnem földim mert most vett meg egy nagy darab földet meg erdőt a szomszédban. Amúgy meg rokonom is az unokaöcsém

Miért kérdezed egyébként?

Semmi különös csak kíváncsi voltam mivel foglalkozik?

 Foglalkozik ő mindennel libával marhával szőlővel. Ahogy itt mondják olyan szerző mozgó ember, de ha vele mozogsz soha nem jársz rosszul ezt tapasztaltam.  De szívesen bemutatlak neki, ha akarod.

Nem köszönöm majd talán a Dezső

Ahogy gondolod, gondolta Szabó és tovább lépett. A Dezső is egy furcsa figura, fiatal, mint ezek mind a jó Isten se tudja mit csinál, de állítólag sok a barátja így meg van hívva mindenhová és nyalják a seggét ki tudja mikor mire lesz jó. Közelebb ment a beszélgetőkhöz

Jól vagytok István? Küldjek valamit?

Nem köszönöm Zoltán bátyám minden remek éppen Tokajról mesélek a fiatalembernek   ülj le közénk hiszen neked sem idegen az a hely

Hát nem éppen van néhány dűlő szőlőnk   arrafelé. -mondta Szabó Istvánra kacsintva

Pont arról beszélgetünk Dezsővel, hogy megérdemelné a fejlesztést az a terület

Az bizony igaz ráférne egy kis pénz

Én is úgy gondolom hiszen az ország leghíresebb borvidéke

Ha van kedvetek holnap elugorhatunk egy kis pinceszemlére kacsintott Zoltán

Részemről rendben legalább megnézem a sajátomat is is Dezső neked lenne kedved?

Mindenre István bátyám mindenre

Akkor ezt meg is beszéltük most nézzünk valami harapni való után. -ajánlotta Szabó és a kis társaság csatlakozott a többiekhez.

Másnap Dezső István kocsijával ment Tokajra Szabó hozta a másik fiatal képviselőt és még két fontos embert a környékről. A nagy Land Rover terepjáróban ülve Dezső szólalt meg először:

István bátyám úgy néz ki Te is szereted a nagy és drága autókat?

Tudod Dezsőkém nekem annyi szar autóm volt már az életben, hogy már megérdemlek egy jót, de valójában nem is az enyém, hanem a biztosági cégemé

Olyan is van neked?

 Igen jól mondtad olyan is és még sok más.

Gratulálok

Köszönöm Dezsőkém pedig neked nem is kell hízelegned, nem vagy a fizetési listámon. - nevetett István

Kérdezhetek valamit?

Mindent legfeljebb nem válaszolok

Mivel foglalkozol tulajdonképpen István bátyám?

Tudod erre azt tudom válaszolni, amit a kislányom mondott mikor iskolás volt és kérdezték mivel foglalkozik az apukája a gyerek meg azt mondta vállalkozó. Jó de mire vállalkozik kérdezte a tanárnő. Pénzért mindenre válaszolta a lányom.

Nagyon jó hahaha.-kacagott Dezső

És akkor hadd kérdezzek vissza mivel foglalkozol Te Dezsőkém?

Nos tanácsadó vagyok bár ez sem hivatalos, tudod a barátaimnak adok néha tanácsot, ha kérik

És kérik?

Néha kérik

És honorálják is?

Néha igen

Nos akkor én adok neked egy ingyen információt aztán annak adod tovább, akinek akarod: Tudod tegnap beszéltünk róla, hogy van nekem Tokajban néhány nagyon jó szőlőm. Nos egy részét eladnám valakinek. Természetesen olyanra gondoltam, aki például tudna tenni valamit annak az említett támogatásnak az ügyében.

Értem érdekes lehet néhány barátom is gondolkozik Tokajban

Olyanok, akiknek szava van?

Vagy szava lesz. -válaszolt mosolyogva Dezső

Ajánld fel nekik nyugodtan nem az én nevemen van nem fogják tudni honnan az ötleted

Még valami százalékot is tudnék fizetni, mint közvetítői díjat

Nem rossz István bátyám meggondolom

Nem sürgős nem kér kenyeret csak úgy említettem. - nevetett István

Mikor megérkeztek mindenki csak a száját tátotta olyan szép volt a présház meg a szőlő, amit Szabó mutatott nekik. A tokaji dombhátat beragyogta a nap szinte látszott ahogy nőnek fejlődnek a szőlőszemek a gyönyörűen rendbetartott birtokon.

Nem mindig volt ez ilyen rendben! -  sokba van ez nekünk mondta Szabó de erről István is tudna beszélni mert az övé meg arra van mutatott a nem messze lévő dombra.

Nade nem ezért jöttünk! – kiáltott Szabó ismerjétek meg a hegybírót

Péter bátyám engedje meg hogy bemutassam a vendégeimnek

Isten hozta magukat nálunk a hegyen mondta a jókötésű bajszos ember, aki a kinézete alapján ugyanúgy lehetett hatvanéves, mint negyven. Ahogy Szabó barátom mondta a szőlővel rengeteg a munka de a nedűje Isten ajándéka úgyhogy javaslom menjünk a présházhoz, ahol előkészítettünk egy kis kostolót

A kis kostoló nem fedte a valóságot, mint ahogy a présház is inkább nézett ki egy fogadónak.  Az eső elől gyönyörű ácsmunkával készült tetőszerkezet védte a hatalmas asztalt és a láthatóan befűtött kemencét.

Foglaljatok helyet vezényelt Szabó az italhoz étel is kell és István meglepett minket egy pár gyönyörű hízott kacsával, amit megsütöttünk azzal tudlak megkínálni benneteket meg persze szalonnával kolbásszal mert az mindig akad egy pincében. Inni tokajit fogunk, de a különlegesét szárazat nem édeset mert az jobban megy az ételhez. -tette hozzá nevetve

Innen kezdve már csak evés ivás volt a két sofőr is ivott, de csak jelképesen

Ismerjük az itteni hatóságot, de nem hívjuk ki magunk ellen a sorsot. -mondta mosolyogva Szabó

Dezső visszafelé is Istvánnal ment

István bátyám, ha úgy adódna a dolog, hogy esetleg érdekel minket az ajánlat hol talállak meg?

Itt a névjegyem ezen a számon megtalálsz adott át egy névjegyet István

Dezső megnézte Sós István egy mobilszám és egy email cím nem sok gondolta és eltette.

Köszönöm még biztos találkozunk valahol

Ó, ebben én biztos vagyok. -nevetett István

Pestre Dezső vitte haza Csabát a fiatal képviselőt, hiszen együtt is jöttek.

Te vaze ki ez az István? -kérdezte Csaba

Valami vállalkozó

És mire vállalkozik?

Pénzért mindenre, és ezt ő maga mondta -röhögött teli szájjal Dezső

Azért én utána nézetek. -  komolykodott Csaba

Tedd azt! -Téged azért tartanak vigyorgott Dezső

István egyedül ment hazafelé. Nem is volt olyan rossz ez a hétvége gondolta bár a vadászat. mint olyan nagyon idegen volt tőle. Az a Dezső egy érdekes figura talán használható lesz még. A kis képviselő meg csak simán éhes látszik rajta ahogy nézte a bírtokot meg a présházat szinte kihallatszott a gondolata, hogy nekem is ilyen kell.

Közben Szamuel Lvovics Vizer  is betöltötte a hatvanat. A már jócskán megnőt Larnacai grúz -orosz kis kolónia nagy vacsorát csinált a tiszteletére. Anyja volt a legboldogabb már majdnem kilencven éves volt, de megélte, hogy a fia hatvanéves legyen. Nina és Goga sokat gondolkodtak, hogy mit vegyenek neki végül is egy fénykép mellett döntöttek ezüst keretben amelyiken mindketten rajta voltak. Nagy örömet okoztak vele. Az idő csodálatos volt és mindenki boldog.

Vacsora után Szása elvonult egy kicsit a csevegőktől és egyedül ült a tengerparton, azon gondolkozott, hogy milyen furcsa az élet 60 éves mindene megvan még több is mint valaha is kívánt és valahogy, mintha félne a jövőtől. Aztán kiverte a fejéből ezeket a zavaró gondolatokat és visszament a többiek közé ünnepelni.

Később sokszor eszébe jutott ez a jelenet.

A csapások mindig hírtelen és nem egyedül jönnek. Néhány nappal a születésnapja után meghalt az édesanyja. Alighanem csak az ünnepet nem akarta elrontani. Ott temették el Larnacán, bár nem volt vallásos de pravoszláv szertartás szerint. A temetés után Vizer Budapestre készült, de hirtelen Nina rosszul lett. A kórházban valamilyen rákról beszéltek, de Szása nem hitt nekik. Azonnal Moszkvába repültek. Sajnos az ottani klinikán csak megerősítették a diagnózist., és a professzor rapid lefolyásról beszélt Szásának. Azonnal Moszkvába hívta Gogát mindent megtettetek, amit ember megtehetett, de a sorssal, nem tudtak szembe szállni két hónap múlva Nina meghalt.

Szása annyira összetört, hogy rendesen gyászolni sem tudott. Egyszerűen nem tudta felfogni a történteket. Tbilisziben a temetésen ott volt testileg, de úgy mintha más egy idegen temetésén lenn. Megbeszélték Gogával hogy visszamegy Ciprusra ő meg úgy döntött Pestre utazik.

Megérkezése után egy hónapig a villában volt egyedül volt csak Kelemen tudta, hogy ott van, vitték neki a szükséges dolgokat, de megbeszélték senki még ő sem fogja zavarni.

Egy hónap múlva telefonált neki

Szevasz Péter holnap tízre gyere értem bemegyünk az irodába

  • Ott leszek főnök

Mikor másnap reggel Kelemen odament a kocsival alig ismerte meg Szását legalább tíz kilót fogyott és teljesen ősz volt, viszont úgy jött le a kerti úton, mint a vadászni induló tigris.

Jól vagy főnök? - kérdezte

Attól függ mire gondolsz? Testileg már régen nem voltam ilyen formában egy hónapja csak edzek a többi nehezen feldolgozható talán soha nem fogom tudni feldolgozni.

Megőszültél

Észrevettem, de nem tehettem ellene az a belső énem volt megöregedett

Ezt nem igazán értem

Neked nem is kell. - mosolyodott el végre Szása

Az irodában Vera mikor meglátta őket csak halkan sikkantott egyet és kirohant

Elég szörnyen nézhetek ki. - mondta Szása

Kicsit szokatlan vagy az én hibám telefonálnom kellett volna neki

Megnyugszik nyugi!

Vera visszajött látszott, hogy megmosta az arcát, átölelte Szását

Nem tudom elmondani mit érzek, de részvétem

Köszönöm mostanában nagy szükségem lesz rád

Én mindig itt vagyok főnök. – mondta Vera szipogva

Akkor hívd Istvánt itt várom most

Rendben

Te is maradj nézett Kelemenre

Amíg Sós jött bementek Szása irodájába

Mesélj mi újság itthon?

Ami az én részemet illeti az jól megy jobban nem is mehetne, lent vidéken is minden rendben van jut eszembe nem akarsz egy kutyát? Imre most képzett egy fiatal dobermannt személyi védelemre jó lenne a villában úgyis sokat vagy egyedül

Nem is rossz ötlet, legalább muszáj lesz vele mozognom egy kicsit

Az is meg vigyázz rád   

Itt most durvulnak az emberek

Közben megérkezett Sós vele valószínűleg Vera már beszélt, de így is láthatóan meglepődőtt

  • Isten hozott Szása mondta aztán megölelte részvétem mindenkiért
  • Köszönöm barátom, de üljünk le mit álldogálunk?

Mi újság mesélj!

Hát divatos kifejezéssel élve nagyot mentünk az utóbbi időben. Tudod Zoli bátyám képviselő lett azóta tudjuk milyenek a viszonyok az Országgyűlésben.

És milyenek?

Röviden rosszak, a mezőgazdasággal nem foglalkoznak, tulajdonképpen mindenki csak nyerészkedik visznek mindent, amihez hozzá férnek.

Azért ez nekünk nem rossz, hiszen akkor ezek az emberek megvehetők nem?

De igen és nem is túl drágán, csak nem biztos, hogy hasznosak

Ami még újság, de ezt Péter jobban tudja romlik a biztonság bandaharcok vannak az olaj egyre veszélyesebb üzlet lesz

Igaz ez? -  nézett Péterre Szása

A legteljesebb mértékben túl sok lett a pénz hirtelen néhány politikus kezében és kiadták az alvilágnak, hogy fialtassa ennél nagyobb őrültséget nem is csinálhattak volna. Most kiszabadult a dzsin a palackból nagyon nehéz visszazavarni. A rosszfiúk megveszik a rendőröket mert naponta fizetnek annyit, mint a havi fizetése. Az úgy nevezett arany háromszögben megy a szőkítés.

Az hol van vágott közbe Szása

Kecskemét környéke

Úgy hullanak arrafelé a rendőrkapitányok mintha járvány lenne.

Minket nem bántanak?

Mi jóformán nem vagyunk jelen a magyar piacon. - mondta István egyedül az olajjal igaz az a legveszélyesebb, mostanában egy kicsit oda is kell figyelnem mert mintha érdeklődnének a tevékenységeink iránt.

Kik? -kérdezte Péter

Nem veszélyes, ne pattogj

Szerintem az ellenzékből néhány ifjú titán az egyikkel találkoztam a vadászaton nagyon érdeklődő volt és láthatóan éhes

Később megbeszéljük nézett Péterre István

Az éhes jó, és az ellenzékekkel is jóban kell lenni. A helyzet az, hogy új világ van alkalmazkodnunk kell. A tragédiáim után gondolkoztam mit csináljak, felmerült bennem, hogy itt hagyok mindent és elvonulok Ciprusra végül is megtehetném, de aztán arra jutottam, nem.

Akkor az ellenségeim azok nyernének, én egy eszmére tettem fel az életem, ahogy apám is. Történjem bármi fordulhat a világ bármilyen irányba én nem változom, lehet, hogy ez rossz nem tudom. De én így gondolom és eszerint élek. Most, amiben hiszek talán nem népszerű nem divatos! Új jelszavak jönnek nem érdekelnek, ezek a tömegnek szólnak. Mi az elit vagyunk. A mi egyetlen jelszavunk nagyon régi a Hűség és Becsület.

Tehát barátaim, ami most következik az a temetőkre van írva Feltámadunk igen Fel! Támadunk!

A vagyoni helyzetünk a jónál is jobb a cégek hozták a tervezett bevételeket nektek köszönhetően, és az én eddigi pénzügyi műveleteim is sikeresek voltak. Mert azért Cipruson sem csak tétlenkedtem, és Goga nagyon sokat segített.

A rám bízott vagyon megvan és nem fogyott, hanem ellenkezőleg gyarapodott és most nem számolom, amit itt befektettünk.

Szeretném, ha a tevékenységünk eredménye mindenkit érintene István 100 000 dollár áll a rendelkezésedre a bankban oda utalják ahova kéred, Péter neked 50 000. István osszál szét a dolgozók között is 100 000-t. Belátásod szerint.

A két ember egymásra nézett aztán csak annyit tudtak kinyögni, hogy

Köszönjük

Nincs mit a haszon a tiétek is a tőke az másé.

Röviden István megveszünk mindent és mindenkit adunk kölcsönöket kisebbeket amiról eleve tudjuk, hogy nem jön vissza nagyobbakat meg biztosítékokkal. Ha ez említett barátunk éhes csillogtassunk meg előtte valamit. Legyenek vadászatok, fogadások, látszódjon a pénz, hogy tudják kihez kell fordulni.

Viszont a cégek működése az továbbra is az eddigi módszerek szerint megy továbbra is idegenek számára áttekinthetetlenül.

Péter viszont a biztonság fontos István kapjon kocsit sofőrt, aki egyben testőr is, és nekem is legyen kocsim sofőröm testőröm és kutyám. - tette hozzá mosolyogva Szása

Ja és ha a testőrt le tudom győzni elbocsájtom. -  nevetett Szása

Nem lesz könnyű, de találok olyat, akinél meggondolod a próbálkozást. – mondta Péter

Jó még lesznek változások főleg, ami engem érint, kérem legyetek elnézőek velem és mindig legyetek biztosak abban, hogy tudom mit csinálok.

Jézus Mária mégis mit tervezel? – meglátod ne félj

István nem is kérdeztem mi van a gyerekekkel apáddal feleséggel?

Röviden minden rendben hosszabban meg csinálunk egy hétvégét, de nem vadászat lesz, hanem horgászat Péter te is jössz meg a testőrök meg gondolom Vera és ott megbeszéljük. Jó lesz így?

Kiváló szervezd meg 

Úgy lesz

Akkor mára ennyit uraim! -  állt fel Szása

Mikor a többiek elmentek kiment Verához az irodába leült várakozók kanapéjára és nézte a nőt, azon se múltak el nyomtalanul az évek. Amennyire tudta egy gyerek egy házasság egy válás, hány éves lehet talán negyven gondolta Szása

Megkérdezhetem mit néz rajtam főnök?

Természetesen legfeljebb nem válaszolok

Az úgy nem fair. -mosolygott Vera

István hétvégét tervez számíthatunk magára?

Milyen minőségben?

Mint vendég természetesen

Természetesnek ezt nem mondanám tizenöt év után először hívnak meg

Mindegy most igen és vendégként eljön?

Hozhatom a fiam?

Hány éves a gyerek?

Jellemző ez is magára főnök, de mindegy kilenc

Az már nagy srác jöhet szeret horgászni?

Lehet még nem próbálta

Jó válasz akkor majd István szól mikor lesz

Rendben

Péter nem vesztegette az idejét három nap múlva reggel telefonált

Otthon vagy még főnök?

Igen

Akkor nem menj sehová egy félóra múlva ott vagyok ahogy ígértem kocsi sofőr kutya

Nem mondod?

Csak várj mindjárt ott vagyunk

Egy félóra múlva tényleg ott voltak hatalmas 600 -s bálna Mercédesz ált meg a ház előtt a kocsiból először Péter szállt ki majd egy kutya, aki nem rohant el, hanem fegyelmezetten leült. A sofőr ülésből hatalmas termetű ember szállt ki legalább két méter volt és ránézésre is volt vagy százötven kiló, tiszta izom. Mosolygott és oroszul szólalt meg

Örülök, hogy megismerhetem főnök Alekszej Grigorjevics Peskov vagyok, de szólítson csak Aljosának mindenki így hív.

Én is örülök nyújtott kezet Szása

A kocsi egyébként miatta ilyen nagy! - mondta nevetve Péter

Akkor rendben van már akartam mondani, hogy túlzás

És benne kit tisztelhetek? -  nézet a nyugodtan ülő kutyára Szása

Ő Alex mondta Péter

Leült a kutyához és valamit súgott a fülébe, az felugrott odament Szásához megszagolta megnyalta a kezét és leült.

Ez mi volt?

Mostantól te vagy a gazdája különben Imre parancs szavát súgtam neki

Egy éves kiképzett fegyelmezett egy nap egyszer eszik és azt neked kell odaadni neki vagy az általad bemutatott személynek. Lakásban szeret aludni és kétszer kell sétáltatni vagy kiengedni a kertben az a rövid használati utasítás, amit Imre adott hozzá. A többit melletted megtanulja.

  • Na jó menjünk beljebb ne ácsorogjunk itt

Bementek a nappaliba a kutya körül futotta a szobákat, de visszaért Szásához és a lába elé feküdt, Szása megsimogatta a fejét okos kutya mondta neki mire az boldogan csóválta a farkát és néhány perc múlva elaludt.

Látom jól meglesztek

Azt hiszem szép és fegyelmezett, jó párosítás még nőben is. -mondta nevetve Szása

És ön, hogy keveredett ide? - kérdezte Aljosától Szása

Péter hívására jöttünk

Jöttünk? Többen?

Igen válaszolt Péter az afgán háború után sok katonára nem volt szükség, nem volt munkájuk én kínáltam nekik tizenhatan vannak nálam ő a legnagyobb. -válaszolta Péter

Tudja kinek fog dolgozni? -kérdezte Szása

Pontosan Szamuel Lvovics Afganisztán előtt a cégnél voltam én is a vezetők személyi biztonságára vigyáztunk sokat hallottam önről, még többet az édesapjáról ő igazi legenda a cégnél.

Már nyugdíjas vagyok

Mint mindannyian: - mondta Aljosa

Magyarul beszél?

Keveset sokat értek keveset beszélek ez is jó tulajdonság nem? – nevetett a nagydarab ember

Családja van?

Barátnőm van itt Budapesten együtt élünk

Rendben azt hiszem jól megleszünk

Rajtam nem fog múlni

Mit csinál a többi orosz? - kérdezte Pétert Szása

Általában személyi védelemre vannak kiképezve úgy, hogy arra használjuk őket. István sofőrje is orosz lesz. Ugyanakkor, ha bármi probléma van komoly erőt jelentenek.

Ne tévedjünk a honfitársaim nincsenek ellenemre. - nevetett Szása

Akkor Aljosa nézzen körül és érezze magát otthon, egyen igyon bármit, amit talál van konyha akár főzhet is, ha szeret. Az alsó szinten van egy tornaterem és az udvaron egy medence használja, ha kedve van hozzá a kert szép, de kertész van úgy, hogy ott nem lehet csinálni semmit.