Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Napló 2015

2016.01.04

2015 Február 4.

Első bejegyzés ebben az évben. Elmúltak az ünnepek csendben telefonon, hallottuk és interneten láttuk a gyerekeinket Angliában.

Közben Sárikánk elég hirtelen férjhez ment egy nigériai fiúhoz Emeka Kingsley Ozor hoz. Az esküvőn sajnos nem voltunk jelen Dávid volt a tanú neki és Mercinek köszönhetően ezt is interneten tudtuk csak követni. Mit lehet erre mondani nagy szükség volt a liberalizmusomra, ami szerencsére tényleg létezik. Természetes az aggodalom, hiszen semmit nem tudunk, a fiúról egy biztos sajnos nem könnyíti meg a Sára helyzetét a jövőben. De természetesen velük vagyunk, történjék bármi.

A politikában semmi nem változott ugyanolyan utálatos, mint tavaly. Ukrajnában hadüzenet nélküli háború van. Merkel kancellár asszony nálunk járt sok gesztus, amit mindenki másképp értékel.

Személyesen egyre jobban beszűkülök, kevesebbet mozgok, bár tudom, ezen változtatni kellene csak nagyon nehéz a lustaságom miatt.

 Szegények vagyunk bár ez így nem igaz, mert nagyon jól élünk csak nincs soha pénzem, és ebben nem várható változás bár rendszeresen lottózóm.

Továbbra is sokat olvasok a nagy számok törvénye szerint sok rosszat, kevés jót. Egyre többet gondolok a múltra, ami egyre szebbnek tűnik, meg kéne próbálni írni is erről, de nehéz.

Összerendeztem a tavalyi naplót elég sekélyes olvasmány lett belőle így visszaolvasva. Talán ez az év jobban fog sikerülni.

Meglátjuk.

Március 2

Nem túl gyakran írok ez látható. Nem is történik igazán semmi talán csak a gondolataimban. Szinte alig beszélek valakivel, már lassan csak magammal értekezem. Viszont elmondhatom, jó társaságban vagyok.

Az életem új jelmondata az a grúz vicc, amikor Iván meglátogatja Gogát és kimennek a temetőbe leróni a tiszteletüket az elhunyt családtagok előtt, ahogy ez ott szokás, amíg mentek Iván bámészkodott olyan sírköveket látott, amit nem értett valaki született 1950.-ben meghalt 2000.-ben és az volt a sírkőre írva élt 25 évet. Iván gondolkozott aztán megszólalt: Te Goga ti még számolni sem tudtok. Ugyan Iván nem arról van szó, hogy nem tudunk számolni, de mi csak azokat az éveket számítjuk, életnek, amikor az ember jól élt kaja pia pénz nők, érted? Most már igen, de hát, ha így van, akkor Mása az én sírkövemre nyugodtan véssétek fel halva született.

Ezek szerint én is körülbelül 30 évet éltem eddig erről talán még írni is kéne. Ezt a harminc évet kellene jól megírni és abból is lehetne élni még harmincat.

 Olvastam viszont egy kiváló könyvet Biff evangéliuma, nagyon tetszett.  Jézus fiatalkoráról szól, Azóta tudom, miért beszélgetünk mi zsidók az Istennel. Azt viszont még mindig nem tudom, miért nem válaszol.

Zsoltiék voltak vendégségbe most jól sikerült nem volt részegeskedés.

 Ma az Erniék jönnek vele  évek óta nem találkoztunk jó lesz egy kicsit beszélgetni.

A gyerekeknél hála Istennek viszonylag minden rendben.

Talán ebben a hónapban már többet írok ide is.

Április 18

Amint az látható az ígéret nem túl jól sikerült. Talán az egészségi állapotom, ami a viszonylag jó eredmények / vérkép/ ellenére nem túl fényes. De így hetvenfelé mit várok! Csak a romlás folyamatos egy orbáncszerű valamivel kínlódók a lábszáramon ez a cukortól is lehet pedig azt a lehetőségeimhez képest karban tartom csak a mozgás kevés, amit viszont a levegővétel nehézségei miatt nem nagyon tudom erőltetni. Azaz csak erőltetni tudom.

Dávidék talán végre átköltöztek az új lakásba ez sem volt egyszerű. Az anyagi helyzetem katasztrofális azt hittem sose lesz vége a márciusnak.

A politika továbbra is undorító, úgy lopnak, csalnak, ahogy a csövön kifér. Nem tudom mi lesz a vége.

Sárának végre kihúzták a fogát nem volt könnyű szegénynek. Ők nem tudnak elköltözni, mert, nincs elég pénzük.

Talán tudok venni két polcot és akkor a szoba kicsit jobban fog kinézni, most én is itt alszom a kölcsönös nyugalom érdekében.

Olvasmány Márai mit mondjak ő sem volt egy optimista ember, de legalább jól írt én meg csak pesszimista vagyok.

Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

Május 24.

Hihetetlen a lustaságom, már lassan szellemileg is utolér. Magyarul hülyülök csak reménykedni tudok ,hogy van miből.

Az anyagi helyzetem úgy javult, hogy közben romlott kölcsönhöz kellett folyamodnom így levegőt kaptam, de csak néhány hónapra.

 Megvettem a polcokat és kétnapi fáradtságos munkával, ami valamikor egy napig se tartott volna rendet csináltam.

 Mondanom sem kell, hogy nem nyertem a lottón pedig milyen jól el tudnám költeni. A képzeletemben már többször meg is tettem. Sajnos csak ez maradt az ábrándozás, pedig mint azt tudjuk az az élet megrontója.

Olvasok néha jókat néha rosszakat. Utoljára Spírót olvastam ötvenhatról írt nagyon jó kár, hogy valószínűleg kevesen olvasták pedig talán ennél jobban kevesebben írták le az akkori átlagembert, aki csak túlélni akart, azaz élni.

 Vámostól is olvastam ő a mi nemzedékünkről írt, jó elég pontosan bemutatja, hogy mi nem nyerhettünk ezzel a rendszerváltással.

 

Vagy, ahogy egy történész mondta rendszermódosítással.

A politika maradt ugyanolyan Orbán ámokfutása folytatódik, én már csak a pálya széléről nézem. Ahogy a Juli mondta nekem már irány a sufni mert haszontalan vénember vagyok ,viccelt de sok benne az igazság.

A világ folyamatosan háborúzik, és mi úgy csinálunk, mintha ez rendben lenne, ezt csináljuk 70 éve, mert azt akarjuk hinni, hogy béke van.

A gyerekek átköltöztek talán nekik ott jobb lesz, bár nem lesz, könnyebb idegenek maradnak mindig. A Sári a házasságával még tovább nehezített a helyzeten, nem igazán tudom mi az elképzelése talán ő sem. Ha nyáron sikerül haza jönniük talán tudok beszélni a férjével, hogy ő mit gondol? De addig még van három hónap.

 Összeszedem magam és talán többet is fogok írni, bár nem olvassa, senki ez már az örökkévalóságnak íródik. Az emberi kapcsolataim is a minimumra süllyedtek valószínűleg miattam is, mert nem nagyon keresem őket. Nem tudom!

Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!  (ezt átveszem búcsú jelmondatnak)

Június 17.

Kezdjük a végén természetesen nem nyertem. Viszont meleg lett! Nem lehet panaszkodni, hiszen nyár, van.

A legnagyobb téma mostanában a menekültek ügye Európa tehetetlen az új népvándorlással szemben, amit szerintem az USA rossz és átgondolatlan politikája okozott a világnak. Az új és régi háborús körzetekből menekülnek az emberek, családok, akik meg tudják fizetni egy jobb, vagyis inkább csak az élet reményében. Amíg ilyen marad a helyzet ezekben az országokban nem lesz vége az új népvándorlásnak.

 Adminisztratív úton, ahogy most próbálják a helyzet megoldhatatlan.

Fokozódik a hidegháborús hangulat szintén az amerikainak köszönhetően, akik Európai területre akarnak nehézfegyverzetet telepíteni, mindenki tudja ők is hogy az oroszok ezt nem nézhetik tétlenül. Az ukránok reménykednek, de miattuk senki nem fog háborúzni, legalábbis remélem.

Itthon minden változatlan, ahogy ma a parlamentben mondta valaki a lopás ipari mértékű. Viszont törvényes, mert erre a törvényhozó tolvajok vigyáznak. Az ellenzék kényelmesen ül a parlamentben és hangosan tiltakozik, de ez nem vezet semmire.

Megvan, az új ellenség a bevándorló a magyar megint gyűlölhet, és ettől boldog támogatja az „erős „kormányt!

A gyerekek viszonylag jól vannak, a Dávid dolgozik, próbál érvényesülni a Sára szokása szerint álmodozik.

Az egészségem változatlan most, hogy nincs olyan nagy meleg jobb.

Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

 

Július. 2

Szokatlan módon idézek ide most valakit, aki ugyanazt írta, amit én gondoltam és még ugyanakkor is, csak talán jobban:

Menekültek, kerítés és a többi…

szerző

Schilling Árpád

Itt állok, nagy a szégyenem, nem tehettem semmit azért, hogy a jelenleginél értelmesebb életet éljünk. Ez egy rendkívül nehéz és depresszív időszaka a magyar történelemnek. Láthatunk gazembereket, idiótákat és lúzereket. Olyan jó volna arra koncentrálni, ami igazán lényeges.

Érdemes beszélni arról, amiről az értelmesebbje pontosan tudja, hogy pusztán figyelemelterelés?

Miről kellene beszélni? Arról, hogy átvertek minket. Kik? A képviselőink. Az összes párt az összes választóját.

A Fidesz a magyarok érdekeinek védelmét ígérte, de valójában egy szűk elit meggazdagodásán fáradozik. Jártak már idén állami kórházban, iskolában vagy hivatalban? Utaztak vonattal, busszal vagy metrón? Indítottak vállalkozást, igényeltek magyar vagy európai támogatást, írtak adóbevallást vagy bárminemű kérelmet? És? Mit tapasztaltak? Látnak pozitív változást a 2010 előtti állapotokhoz képest? Pontosan mi változott? És milyen irányban?

A magyar polgárok viszonylag szűk rétege lakik luxusapartmanban, szórakozik kaszinóban vagy járatja gyermekét svájci egyetemre. Akinek sok pénze van, annak van esélye arra, hogy Orbán Viktor közelébe férkőzzék. Kizárólag a miniszterelnökhöz fűződő viszony a biztosítéka annak, hogy egy magyar állampolgár biztonságban legyen ebben az országban. Kizárólag a személyes viszony! Lásd Lázár, Rogán, Szijjártó, L. Simon képviselő urakat, Simicska, Széles, Mészáros, Tiborc vállalkozó urakat, Vidnyánszky, Fekete, Dörner, Markó művész urakat, Vajna, Baán, Ókovács, Kerényi kormánybiztos urakat, illetve az említett urak barátainak 2010 óta meredeken felfelé ívelő pályáját, fehér-, szürke- és feketejövedelmének alakulását, díjaik, kitüntetéseik, kinevezéseik számát, a rájuk szabott, érdekeikhez igazított szabályok és törvények mennyiségét. A Fidesz becsapta a szavazóit. Pont.

A Fidesz ezen felül embertelen, erkölcstelen és ízléstelen. A Fidesz a legkártékonyabb szervezet, ami létrejött Magyarországon az elmúlt harminc évben. Egy párt, amely inkább megszünteti a létminimum intézményét, minthogy szembenézzen azzal, hogyan mélyíti szisztematikusan a szakadékot a gazdag kisebbség és a szegény többség között, nem méltó arra, hogy egy országot vezessen. Az a párt, amely a szerencsétlen, kiszolgáltatott, megnyomorított menekültek ellen uszítja az ország polgárait, hogy ezzel takargassa a korrupciót és a dilettantizmust, emberiesség elleni bűntettet követ el.

A Fidesz és vele együtt a súlyosan keresztényietlen KDNP annyira gusztustalanok, hogy aki még ma is támogatja őket, az vagy végtelenül ostoba, vagy végtelenül cinikus.

A Jobbik – legalábbis a nyilvánosságban – igyekszik levakarni magáról etnicista, rasszista és antiszemita múltját. Vona Gábor miniszterelnökségre készül, ezért kijelenti, hogy „a náciknak nincs helye” a pártban. A nácik ki vannak tagadva a náci pártból. Hallatlan. Ki fogja ezek után képviselni a jobboldali radikálisok érdekeit? Talán egy újabb, még szélsőségesebb párt? Vagy a Fidesz?

Ha a Jobbik nem náci többé, akkor mi szükség van rá, hiszen máshoz nem ért a gyűlöletkeltésen kívül; képviselői kétségtelenül a legostobábbak az egyébként sem túl acélos mezőnyben. Vona Gábor mint miniszterelnök? Ha ez megtörténik, akkor miután kirúgtak minket az unióból, jelentkezünk Putyinnál az orosz gyámság ügyében. Vona úgy repít vissza minket az ötvenes évekbe, mint a sicc, s mire magunkhoz térünk, már maga Vona is eltűnik a színről, hogy aztán szovjet gyarmatként fejezzük be mi is a pályafutásunkat.

És mi a helyzet a demokratikus ellenzékkel? Demokratikus? Az MSZP, amelyik minden külső nyomás ellenére még mindig nem bírja/akarja felnyitni az ügynökaktákat, átláthatóvá tenni a költségvetését, amelyiknek semmilyen komolyan vehető ideológiai meggyőződése nincs, se nem baloldali, se nem szociáldemokrata, se a szegényekért, se a menekültekért, se senkiért nem képes kiállni igazán? Ez a párt csak abban különbözik a Fidesztől, hogy nincs egy komolyan vehető, karizmatikus és autokratikus vezetője. Ha találnának ilyen arcot, és bízhatnának benne, hogy a vezetésével biztosan előrébb törnek a népszerűségi listákon, akkor előállnának vele, és mindent megtennének a győzelem érdekében. Az MSZP választási párt, a minél jobb helyezés élteti, valódi céljai nincsenek azon túl, hogy saját tagjai, képviselői egzisztenciáját biztosítsa. Hazugságban, manipulációban, ízléstelenségben és erkölcstelenségben az MSZP a Fidesz méltó társa, éppen ezért hosszú távon az ország érdeke azt kívánja, hogy az MSZP is eltűnjön a fenébe: képviselői próbálják meg értékesíteni tudásukat a munkaerőpiacon.

DK? Gyurcsány Ferenc pártja azt a reményt tartja életben, hogy a pártelnök egyszer újra visszatér valamelyik fontos döntési pozícióba. A miniszterelnökséget ők sem gondolhatják komolyan (bár ki tudja, a remény hal meg utoljára), de tény, hogy Gyurcsány a jelenlegi közélet egyik legmarkánsabb alakja. Ez a tény azonban sokkal inkább szól a nyomorúságos hazai állapotokról, mintsem a volt miniszterelnök érdemeiről. A DK valójában Gyurcsány cége, amely tökéletesen kielégíti a cégtulajdonos exhibicionista hajlamait. A DK kizárólag a Fideszből és a Jobbikból él. A valósággal köszönő viszonyban sem állnak, tevékenységük a két említett formáció ekézéséből áll. A valósággal semmilyen más kapcsolatuk nincs, ami világosan kitetszik az általuk szervezett demonstrációk összetételéből. Pár száz dühös és elfogult nyugdíjas, ők volnának a támogatók. A DK-t (akárcsak a többieket) a saját neve leplezi leginkább. Milyen koalíció az, amelynek évek óta csak egy tagja van? Semmilyen. A DK nem párt, hanem egy baráti kör. A DK vezetőjének  hiteltelensége sokat árt, mert nevetségessé teszi azokat az értékeket, amelyekre rendszeresen hivatkozik. Gyurcsány Ferenc kizárólag akkor volna hiteles személy, ha a magánvagyonából olyan tevékenységet támogatna, amely független a személyétől, és ami tartósan nyújtana segítséget, avagy hozna hasznot a magyar polgárok számára. Ha éreznénk az elköteleződését, talán nem gondolnánk kalandornak. De sajnos az. Személyisége mellőz minden szerénységet, krakélersége és bohóckodásai (lásd a legutóbbi műgitározását a saját rendezvényükön) diszkvalifikál mindenkit, aki a közelébe kerül.

LMP, PM, Együtt? A 2010 utáni magyar valóság szépreményű lúzerei. Nem menekülhetek a felismerés elől, hogy saját generációm, a hetvenes években születettek reményvesztésének bizonyítékai ők.

LMP. Lehet Más a Politika? Szomorú történet arról, hogy két választást sem bírt ki ez a példaértékű, alulról szerveződő mozgalom. Miben mások ők? Az LMP szavazhat másképp, de jelenléte mégis csak egy abszurdumot igazol, miszerint itt valódi érdekképviselet és törvényalkotás folyik a tisztelt Házban hathengeres parasztvakítás helyett. Az LMP, a többi úgynevezett demokratikus ellenzéki párthoz hasonlóan azzal, hogy állami pénzből üldögél, egyben fenn is tartja a NER-t. Hiába a helyenként valós, helyenként vérlázító távolságtartás mindentől és mindenkitől, hiába a kétségbeesett próbálkozás, hogy önmagát harmadikutas lehetőségként kínálja, az LMP megérett arra, hogy a nevét átírjuk: NLMP, vagyis Nem Lehet Más a Politika. Magyarországon egyelőre biztosan nem. Úgy kell táncolni, ahogy az erősebb fütyül, keménykedni a sorstársakkal kell.

PM? Párbeszéd Magyarországért? Milyen párbeszéd? És kik között? Karácsony Gergely bizonnyal nincs könnyű helyzetben, de ez tulajdonképpen mindegy is, hiszen maga vállalta a feladatot. A PM akkor is, ha a közvélemény-kutatások szerint nem létezik, az egyik legfontosabb budapesti kerület polgármesterét adja. Ez nem kis dolog! Ugyanakkor az látszik, hogy a párbeszéd legfeljebb az irodákban, a folyosókon zajlik, a hivatalon kívül ennek nyoma sincs. A polgármester hol az MSZP-vel, hol a Fidesszel egyezkedik, nem is tehet mást, hiszen többsége nincs, kompromisszumra ítéltetett. De ezekkel? Vajon milyen kompromisszumokat lehet kötni? Fene se tudja, mert a választókkal nincs érdemi párbeszéd. A többi stimmel. Sajnos ez a párt is belecsúszott az ordas blődlibe, amikor Karácsony Gergely Falus Ferenc oldalán eregette a lufikat a Városliget közepén. A remény a lufikkal együtt szállt el. Apropó…

Együtt? Na, hol kezdődik a baj? Hát megint az a fránya név. Együtt kivel? Ez is egy egyszemélyes párt. Annyit biztosan tudhatunk, hogy Juhász Péter az V. kerületben harcol Rogán és maffiája ellen. Ez fontos és támogatandó cél. De mindez kizárólag Juhász Péterről szól. Lehetne ő akár független is. Egy magányos harcos, egy Kohlhaas Mihály. Mi szükség van arra a pártra, amelyről semmi mást nem tudnak az emberek, csak azt, hogy innen húzott el külföldre a sértett Bajnai?

Most úgy tűnhet, mintha örömömet lelném ebben a fikázásban. Egy cseppet sem. Végtelenül szomorú vagyok, csalódott, leginkább dühös. Magamra haragszom. Hogy sajna nekem sincs jobb ötletem. Hogy úgy érzem, negyvenévesen tökéletesen becsődöltem. Mindent, amit felépítettem, lehúzhatom a klotyón, minden, amit szerettem volna, elérhetetlen. Itt állok, nagy a szégyenem, nem tehettem semmit azért, hogy a jelenleginél értelmesebb életet éljünk. Ez egy rendkívül nehéz és depresszív időszaka a magyar történelemnek. Láthatunk gazembereket, idiótákat és lúzereket. Olyan jó volna arra koncentrálni, ami igazán lényeges. Például hogyan lesz itt minőségi egészségügy, oktatás, közlekedés, állami szolgáltatások, emberhez méltó élet a kevésbé szerencsések számára, szabadság, egyenlőség, testvériség és még annyi minden jó, hasznos és fontos dolog.

Hogy lesz ez? Mitől mozdulunk meg végre? Hogyan kerüljük el, hogy jóhiszeműségünket kihasználva újra és újra megvezessenek minket? Mitől lesz hitelesebb egy új párt? Mitől jönne létre egy életképes és vállalható összefogás? Mi lesz velünk? Lehet, hogy ami most van, az marad itt rajtunk évekig? Hogy bírjuk majd ki? Átalakulunk? Zombikká válunk? Vagy gazemberekké? Menjünk el innen? Vállaljuk föl, hogy győztek a gonoszok? De hova menekülnénk?

Menekülnénk? Meddig? Míg bele nem ütközünk mi is egy bazi nagy kerítésbe?

 

Pontos egyébként én már a korom miatt sem tudok elmenni sehová, pedig menekülnék akárhová.

Mert amiről Schilling nem ír  hogy ennek a gazemberségnek a terméke már az utcára szabadult az igaz  gyűlöletnek és butaságnak  olyan fokával lehet találkozni szinte bárhol ,hogy azt hiszed ,hogy innen már csak elmenni lehet.

És akkor menekült leszel. Úgy érzem így is az vagyok, csak befelé menekülök, a saját kis világomba ahol még van értelem, van emberség, vagy már csak reménykedem.

Más olvastam nagyon kicsi az esélye a lottó nyereménynek, de hát ezt tudtam eddig is! Nem baj:

Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

Július 27

A dolgok nem sokat változtak. Két hét elviselhetetlen meleg volt, persze azért elviseltük, ha nehezen is, de nem szabad panaszkodni, hiszen nem kellet dolgoznom.

Ezért jó öregnek lenni. Vagy nem is jó?

Találtam egy jó műsort az interneten Arcképek beszélgetések emberekkel nagyon jó, mert mintha én is benne lennék és végre értelmes dolgokat hallok, ami itt a környezetemben már kizárt.

Lehet, hogy a héten találkozom a Herczog Pistivel és két év után horgászunk egyet.

 

 

Az írás is nehezen megy, viszont jó zenéket hallgatok (Dés László szerzeményeket.) Mindenre későn jövök rá.

Mostanában Sokat gondolok, a szüleimre. Érdekes majd hetven évesen nagyon hiányoznak, annyi kérdezni valóm lenne, amire már sosem kapok választ. Amikor voltak még lehetőségek sajnos nem használtam ki úgy érzem csak felesleges dolgokról beszélgettem velük. Ezeket a soha meg nem kapott válaszokat is ki kell találnom, mint a nem ismert őseim történetét. (Goldmannok).

Az egészségem hullámzó jellemzően gyengülök, mert nem járok sehová, már a szemetet levinni is egy kirándulás. Néha már örülök is, hogy nem kell menni sehová. De nem panaszkodom, lehetne rosszabb is.

Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

Október 8

A keltezés mindent elmond olyan három hónapja nem írtam. Nincs mentség, csak restség.

Közben itthon voltak a gyerekek a Dávid éppen érzelmi válságban, ami egyáltalán nem biztos, hogy véget ért, de legalább az egyéb tervei sikerültek

A Sára egyedül jött, mert Emeka nem kapta meg időben a papírjait ő a szokásos formáját hozta mindennap új tervek! Ö egy kiismerhetetlen lélek.

Erre vártunk egy évig és ez is elmúlt. Jön a napok eseménytelen morzsolgatása.

 Testileg fokozatosan romlok, és ha hagyom szellemileg is. De ez ellen azért küzdök. Sokat olvasok, tájékozódom, bár az utóbbitól elég levert leszek.

A világ jelenlegi állapotában menthetetlen, azzal áltatjuk magunkat, hogy legalább béke van, de nincs. Csak úgy csinálunk, mint a strucc homokba dugjuk a fejünket és próbáljuk azt hinni, hogy amit nem látunk az nincs is. Amikor a közvetlen szomszédunkban dörögtek a fegyverek és a népek egymást irtották akkor is azt hittük semmi közünk hozzá.

Most az egész közel keleten háború van, új kifejezéseket kell megtanulni olyat például, hogy proxy háború ezt az érintett országok helyett általuk pénzelt csoportok vívják.

 Erre nem voltunk felkészülve azt hittük messze vannak, kit érdekel, hogy különféle isztánokban háborúznak. Kit érdekel, hogy Afrika kiszárad és éhezik? Kiderült, hogy minket, kell, hogy érdekeljen, mert hozzánk jön több millió ember, aki nem akar éhen halni, vagy meghalni!

Csakhogy erre sem voltunk felkészülve, elképzelni sem tudtuk. Lehet kerítést építeni, de ez olyan, mint homokot szórni az árvíz elé, ez a vizet nem érdekli, átmegy rajta.

Lehet reménykedni, hogy elfogynak, jön a tél meg ilyenek, de ez sem fog segíteni. Az európai népek sok éves vaksága és önteltsége, hogy mi vagyunk, a legkulturáltabbak és a legjobbak  most nem segít a megoldásban.

 

 

 Ez  a helyzet nem fog gyorsan elmúlni most  évtizedek kellenek a száz évek alatt kialakult hibák kijavítására.

Olyan egyszerű azt mondani békét kell teremteni Szíriában! Ott ahol jelenleg több mint 100 különféle csoport harcol egymás ellen? Lehet mondani, hogy az IÁ terrorista mert az is, de a helyi lakosság támogatja, mert még mindig jobb, mint az a rendszer, ami eddig ott volt. Az általuk ellenőrzött terület nagyobb, mint Anglia. Bombákkal le lehet győzni őket?  Világos hogy nem embereket meg egyetlen hatalom sem akar, mert ugye messze van, legyen az ő gondjuk. Különben is jönnek a választások.

Itt tartunk a nagyhatalmak, akik az egészet okozták egymásra mutogatnak és egymást okolják. És csak a saját érdekeiket akarják érvényesíteni.

Néhány kisebb ország vezetője, mint a miénk például ezen a tűzön akarja a saját pecsenyéjét megsütni, ez körülbelül olyan mintha felgyújtanám a házam, hogy legyen parazsam a grillsütéshez. 

Közben azért teljes gázzal. megy kis országunk szétrablása hülyítése. Olyan emberek vannak hatalomba, akik szellemi szintjét a sokat szidott szocialista káderek is nagyságrendekkel haladták meg.

Meghalt Göncz Árpád! Eltávozott az utolsó közéleti ember, akire még lehetett mondani, hogy államférfi volt.

Itt tartunk! Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

Október 14.

A helyzet mondhatni változatlan. Bár az idő romlik, a menekültek áradata nem csökken. Rossz belegondolni így a fűtött lakásból, hogy milyen lehet a sárban menetelni az ismeretlen felé. Megint felmerül, Európa felelőssége miért kínál csalfa reményt ezeknek a fiatal embereknek. Mi vár rájuk sátortábor egy rosszabb időjárású helyen, mint Törökország?

Közben folynak a háborúk vallásháború a siiták és szuniták között, közben a kurdok, háborúja, akik mint évszázadok óta mindig egy saját államot akarnak kiharcolni maguknak.  Folynak a nagyhatalmak által pénzelt proxy háborúk, amit mindenki a saját érdekében akar felhasználni. És ez mind egy területen!

Olvasmány a Rózsák háborúja tanulsága, hogy a történelem írása mindig irányított volt VIII Henrik korában már működött a cenzúra, aki nem megfelelően írt az nem jelent meg!

Mi élünk, mint hal a szatyorban tátogunk és reménykedünk, hogy ennél már csak jobb jöhet. De a hal is téved!

Itt tartunk! Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

 

 

 

 

November 3.

A helyzet még mindig változatlan, de szerintem nem is tud megváltozni. Nem lehet panaszkodni, mert tető van a fejünk felett, és nem kell menekülnünk még sehová. Milyen világban élünk ahol a 105 éves nagymamának világgá kell menni egy jobb „élet „reményében”. Nincsenek szavak erre a helyzetre megoldások még kevésbé.

Nálunk elmúlt egy ünnep úgy, hogy senki nem akart emlékezni rá. 59 év után sincs, még esélye sem a megegyezésnek mindenki úgy látja a történéseket, ahogy éppen a „világnézete” diktálja. A mai fiatalokat meg nem is érdekli, azt sem tudják, miről beszélnek nekik. Mindenki dolgozatokat ír Gyurcsány után a keresztény jobb oldal is „jelet” kapott, hogy meg kell írni véleményüket a világról. Az első tele van közhelyekkel a másikat meg mintha 80 évvel ezelőtt írták volna. OV nak persze tetszik a nosztalgia a „keresztény Magyarország”. Isten segítségével megyünk visszafelé.

Hobót hallgatok egyre gyakrabban, meg Dés slágereket. Írni próbálok, bár olvasni már nem fogja senki.

A gyerekek remélem, jól vannak, ezt heti egy telefonból nem lehet megítélni egyre messzebb, kerülnek tőlünk. Persze ez csak nyafogás, ha a szomszéd utcában laknának, lehet, akkor sem lennének közelebb már egy olyan világban élnek, amiből én már ki vagyok zárva. Segíteni nem tudom őket, tanácsot nem tudok, adni a nosztalgiázásom meg nem érdekli őket.

Szinte már senkivel nem beszélek a feleségemen kívül. Az egészségem szép lassan romlik, de vannak, akik még betegebbek úgy, hogy nincs jogom panaszkodni.

Csak egy megoldás van NYERNI KÉNE A LOTTÓN!

2015.November 26

 

Van, itt minden kérem, mint a jó bazárban! Terrortámadás Párizsban rettenetes mikor ártatlan emberek fiatalok vagy akár idősek halnak meg. Ennél csak egy rosszabb. hogy addig, amíg nincs a szomszédban, vagy amíg nem érint minket értem ez alatt az európai fehér embereket addig nem sok embert érdekel. Mert azért ne felejtsük el a szíriai háborúban naponta halnak ennyien. Most már persze lehet tovább bombázni business go an usual, vagy valami ilyesmi.

Itthon a Mazsihisz Orbán Viktortól kér védelmet tényleg megőrült a világ. Meg fogja védeni őket minket, mint a nyugdíjpénztári vagyont. Sokat gondolok mostanában erre az őket minket helyzetre csak sajnos már, nincs aki választ adjon a kérdéseimre. Ilyenekre például mit csinált a Goldmann nagypapa a Tanácsköztársaság alatt? Mit gondolhatott Horthyról? Látszik, van időm! Most már úgy néz, ki megélem, a 70 évet ennek ellenére egyre jobban foglalkoztat az identitás kérdése. Mármint a saját identitásom kérdése.

Na mert ugye magyar vagyok saját magam szerint, de nem biztos, hogy ezt összes honfitársam így gondolja.

 

 

Mert ugye fajilag nézve zsidó is vagyok, ahogy mondani szoktam én nem vagyok zsidó, de az anyukám az az volt. De igazság szerint anyám ugyanezt mondhatta volna amennyire ő zsidó volt. Úgyhogy nem könnyű ez kérem!

Időm rengeteg lévén sokat olvasok, és egyre inkább rájövök, hogy az országot, sőt a többi országot sem a legokosabb legrátermettebb emberek vezetik, vagy vezették. A szerencséden múlik, hová és mikor születsz! Persze van más lehetőség is például a Dávid Angliában épít magának új életet, talán ott a már kétszáz éves a demokrácia jobb!

Új jelszó van : NYERNI KELL A LOTTÓN !!!!

 

December 19.

Igen elmúlt hetedike és én elmúltam hetven. Nem történt semmi különös még világvége sem. Azaz mégis történt jó is itthon volt a Sára és végre az Emeka is. Volt alkalmunk személyesen is találkozni vele. A kommunikáció nem egyszerű vele, de egy tiszta szívű aranyos ember, aki még nagyon keveset látott a világ jobbik részéből. Láthatóan szeretik egymást és ez nekem elég. Dávid a munka miatt nem tudott jönni, de telefonált. Hogy a világ ne legyen olyan kerek éppen aznap délutánra kapott el egy gyomorfertőzés sem enni sem inni nem tudtam és legszívesebben aludtam volna. Sajnos csak három napot voltak itthon.

Dávid úgy néz, ki költözik, nem tudom, messze van és végül is az ő élete, már felnőtt.  Előttünk a Karácsony, ami szokásosan csendes és unalmas lesz, nekünk nincs kihez menni, és hozzánk se jön senki.

Emberi kapcsolataimra jellemző hogy a telefonom, hetente ha egyszer szólal meg.

A magyar valóság nem változik csak egyre belterjesebb szürkébb és alacsonyabb színvonalú. Nincs ezen mit csodálkozni ennek a népnek soha nem volt  nyugodt száz éve .hogy jó irányba fejlődjön. Most alakul ki az új rend, ami bár gazdag lesz, de műveletlen és ostoba. Én már nem valószínű, hogy megélek kedvező változást.

Olvasok, főleg sok történelmet ettől jobban látom a mai rendszer okait, de segíteni én már nem tudok. Mint tudjuk, mindenkinek van, véleménye csak senkit nem érdekel a másé.

Minden valószínűség szerint ez lesz, az év utolsó bejegyzése nem vagyok optimista a jövőt illetően. Talán még sok pénz segítene tehát:

: NYERNI KELL A LOTTÓN !!!!