Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Március 7

2016.03.07

Hétfő tegnap volt a Juli születésnapja a gyerekek Angliából küldtek virágot megható volt és jelezte milyen kicsi lett a világ.

Olvastam, hogy csináltak egy új Rolls Royce kocsit, ami semmit nem őrzőt meg a régi eleganciából most már csak hivalkodó és drága. Sajnálom, ahogy mondani szokták így múlik el a világ dicsősége. Győz az ízléstelenség. Ez mindennel így van talán ezért is nem érzem jól magam ebben az új világban.

Ez érzékelhető a politikában és a közéletben is főleg nálunk, de nem csak itt. Olyan irányzatok gondolatok kapnak létjogosultságot, amikre régen azt mondták, hogy ez már ízléstelen. Csak gondoljunk kis országunk törvényes szétrablására.

Poppert olvasok ismételten, mert gondolatai sajnos ma még érvényesebbek, mint mikor leírta őket. Nem történtek változások, vagy ha igen csak még rosszabb lett az általa, már akkor sem jónak tartott rendszer.

Már nem tudom magam azzal vigasztalni, hogy ezt is túlélem nem biztos, hogy van még annyi időm.

Sokat gondolkozom azon, hogy az elődjeim hogy tudták átélni az akkori rendszereket. Sajnos nem tudom mit gondolt nagyapám az akkor őt érintő zsidótörvényekről, hogy élte meg őket. De azt sem tudtam meg soha, hogy tudták a szüleim feldolgozni a halálukat. Csak feltételezni tudom, hogy sehogy.

Ezek a megválaszolhatatlan kérdések befolyásolhatták egész életüket, és egy kicsit az enyémet is.

Mára ennyi volt.