Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Július 7.

2016.07.07

Július.7

 

Új hónap. Nyár van és meleg, nem mintha érdekelne, úgyse megyünk sehová. Szerencsére idén a nagyon meleg napok nem tartanak hetekig, mint tavaly. Az egészségem úgy néz ki javul, bár lefogytam most már csak talán 106 kiló vagyok.

Mint 35 éve mikor megesküdtünk a Julival, elképesztő gyorsan elment az idő a mi házasságunknak egy két évet adtak a jobb indulatúak a rosszabbak hónapokat. Ehhez képest még mindig elvagyunk. A gyerekek sajnos messze, de erről nem tehetünk. Sára egyébként akkor is tudott messze lenni mikor itthon volt. Most még talán közelebb van.

Zajlik az élet Brexit őrület van, mindenki mond valamit, de senki nem tud semmit. Anglia bajba szavazta saját magát. De azért nem teljesen az angol kisember a hibás. Hibás az egész Európai politika, amelyik egyszerűen elfelejtette a szociális felelősséget és teljesen a szabad és önszabályzó piac bűvöletébe esett. Az önszabályzó piac alapelve olcsón termelni drágán eladni, ebben nem játszik szerepet a munkavállalói érdekek figyelembe vétele.

Mit látott az angol kisember idejött a polyák (magyar román bolgár etc) és elveszi a munkát. Igen mert nekik a munkaadó tud 6,18 órabért fizetni, amit az angolnak a szakszervezet miatt nem lehet. Igy Johny munkanélküli Jerzy meg dolgozik minimálbéren. Ki a hibás? A rendszer! Az a kapitalista rendszer, aminek a legpontosabb leírását pont egy Marx nevű angol adta meg.

A megoldást természetesen nem tudom, meg hogy mi lesz a vége azt sem, már most is egy olyan dolgot élünk meg, mint eleink soha 70 békeévünk volt idáig, reméljük még lesz több is, de apáinknak nem adatott ilyen korszak. Az már a mi felelősségünk volt mire használtuk ezeket az éveket.

Nálunk még mindig a történelmet próbálják a mai elit elképzeléseihez igazítani. Nem könnyű dolog, mert nem sok elképzelésük van az viszont általában téves. Az ország nem jövőt, hanem valami gyöngyös bokrétás múltat épít Várba költözéssel, Múzeumi negyeddel. Azon érdemes lenne, néhány pszichiáternek elgondolkodni miért szeretnek a diktátorok olyan nagyon építkezni, hiszen például Sztálinra sem az általa épített magasházak miatt emlékeznek.

Most nyugtattak meg reggel, hogy a Külügyminisztérium öt milliárd forintja mait készpénzben kivett a Questortól  az nem hiányzott a károsultaknak. Megnyugodtam! Az átlagember olyan összeget, mit ötmilliárd forint nehezen tud elképzelni. 250 000 darab húszezres ahhoz azért már méretes hasi tasi kellett. Ha valaki a bankból fel akar venni 250 darabot előre be kell jelenteni ,nekik meg csak úgy ,hirtelen még aznap. Megnyugodtam rend van.

A Ligetbe is kiment kétszáz rendőr meg száz őrző védő egyszer tudnám, hogy ezek kitől védenek meg, mert vagy ötven garázda természetesen drogos környezetvédő nem engedte kivágni a fákat. Akkor is megnyugodtam itt rend van .

Ilyenkor mindig egy kicsit még nyugodtabb vagyok, hogy a gyerekeim ezt már távolról szemlélik.

A jelszó változatlan nyerni kell a Lottón és el innen.